De voordelen van zumba

Voldoende bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Zumba is daar een uitstekend middel voor, want Zumba is niet alleen heel leuk, het is ook een hele goede work-out voor je hele lichaam. Je algehele conditie verbeterd aanzienlijk door het regelmatig doen van een Zumba work-out, met name dankzij de snelheid waarmee de oefeningen uitgevoerd wordt. Je wordt ook flexibeler door de verscheidenheid aan oefeningen, en Zumba dansen is ook heel goed voor je lichaamshouding. En door de intensieve en gevarieerde bewegingen verbrand je natuurlijk ook de nodige calorieën. Zoals je ziet, heeft deze sport wel heel veel voordelen!

Afvallen met zumba

Zumba is een heerlijke work-out met opzwepende muziek, zodat je je lekker kunt uitleven, zonder dat het voelt alsof je serieus aan het sporten bent. Maar dat ben je zeker! Door de combinaties van oefeningen uit verschillende dansstijlen, zoals salsa, merengue, samba en andere exotische dansen, wordt ieder keer een andere spiergroep aangesproken. Uiteindelijk zet je bijna al je spieren aan het werk, wat op alle gebieden ook de vetverbranding stimuleert. En een uur lang intensief bezig zijn is sowieso een goede stimulans voor je metabolisme.

Zumba lifestyle

Zumba is meer dan een sport, het is een lifestyle! De muziek en de work-outs smaken naar meer, waardoor je er vaak thuis ook meer mee bezig bent. De exotische latin muziek geeft sfeer en is ook buiten de Zumba les heerlijk om naar te luisteren. Stil blijven zitten kan dan bijna niet meer, en zo merk je dat je meer swingend door het leven gaan. Zumba is onderdeel geworden van een meer vrolijke, muzikale lifestyle.

Zumba community

Zumba geeft je meer dan alleen een goede conditie, je krijgt er ook een community bij van mede Zumba-liefhebbers. Een nieuwe vriendengroep met Zumba als verbindende factor, waarmee je de gezelligheid op zoekt in relatie met de opzwepende Zumba muziek. Een latin (dans)café bijvoorbeeld, waar je kunt genieten van de salsa, samba, merengue en andere opzwepende muziek. Lekker een avondje dansen dus, met je nieuwe Zumba community, geeft je leven meer ‘schwung’.

Zumba als ontspanning

Aan de ene kant is Zumba heel inspannend, vanwege de toch wel snelle pasjes en intensieve work-out. Maar het werkt ook zeker heel ontspannend! Met name vanwege de muziek, waardoor je eigenlijk het gevoel hebt lekker in een kroeg te staan dansen. En de pasjes hoeven bij Zumba helemaal niet perfect te zijn, als je maar geniet van het dansen, dat staat voorop. En daarom kan iets heel inspannends toch heel ontspannen voor je zijn!

Zumba als therapie voor alles

Naast dat Zumba als sport heel leuk is om te doen, en je dus vaak met veel meer plezier naar de sportschool gaat dan je eerder deed, is Zumba haast therapeutisch te noemen. De vrolijke muziek maakt dat je je zorgen even vergeet. En in de community maak je vaak snel nieuwe vrienden. En de ontspannen sfeer, want er wordt niet kritisch gekeken of je wel alle pasjes op precies de juiste manier uitvoerd, geven je een ontspannen gevoel. Naast de overduidelijke gezondheidsvoordelen voor je lichaam, is Zumba dus ook heel gunstig voor je mentale gezondheid.

Workshop aanvragen?

Ook voor bedrijven,organisaties,scholen en particulieren.