Over mij

Lees hier meer over zumba instructrice Judith Schmeltz.

Hai hai,

Ik ben Judith Schmeltz en Zumba dance work-out is mijn lust en mijn leven. Wat voor mij begon als een hulpmiddel in een moeilijke periode, is uitgegroeid tot een echte passie. In 2005 kwam ik thuis te zitten met een burn-out van mijn werk, die was uitgemond in een enorme depressie. Bijkomend probleem als gevolg van deze heftige, depressieve periode was, dat ik te maken kreeg met een enorme gewichtstoename, resulterend in zwaarlijvigheid. Mijn arts raadde me aan om te gaan sporten en toen kwam ik in aanraking met Zumba, een dans/sport/work-out waarmee ik meteen een klik had.

Zumba is voor mij uitgegroeid tot een soort reddingsboei, die mij gered heeft uit een zeer slechte periode in mijn leven. Zumba is nu datgene, waar ik naar uitkijk als het gaat om mijn dagelijkse vertier.

Inmiddels zijn we 13 jaar verder en beoefen ik deze dance work-out nog steeds met veel passie. Ondertussen ben ik Zumba danslerares en probeer ik alle positieve aspecten van het Zumba dansen over te brengen op mijn pupillen.

Na wat ervaring met Zumba opgedaan te hebben gedurende het eerste jaar sporten, werd mij op een dag gevraagd om de les te vervangen en te leiden, omdat onze Zumba instructrice wegens omstandigheden niet aanwezig kon zijn. Na lang aarzelen, en heel wat zenuwen en zweten, heb ik toch besloten om op dit verzoek in te gaan. En, tot mijn verbazing, ging het super lekker en makkelijk. Dus was mijn volgende stap een logische, namelijk mij aan te melden bij de officiƫle Zumba organisatie om de nodige certificaten te halen en een erkend Zumba instructrice te worden. Dit alles verliep vlekkeloos en ik ben nu reeds 8 jaar een erkend Zumba instructrice.

Workshop aanvragen?

Ook voor bedrijven,organisaties,scholen en particulieren.