Workshops

Uw aanvraag is SSL beveiligd.

Doe direct een aanvraag!

Voldoende bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Zumba is daar een uitstekend middel voor, want Zumba is niet alleen heel leuk, het is ook een hele goede work-out voor je hele lichaam.

Wat kan zumba voor jou betekenen?

Zumba is een heerlijke sport die je veel energie geeft. En zeker als je van swingende muziek en dansen houdt, maar toch ook graag intensief bezig is, dan is Zumba bij uitstek geschikt voor jou! Je beslist zelf hoe fanatiek je de work-out aanpakt; de muziek en de instructrice zijn natuurlijk zeker opzwepend en motiverend, maar het is aan jou om te bepalen hoe intensief je wilt sporten. En de combinatie van de diverse Zuid-Amerikaanse dansstijlen, zoals salsa, merengue en samba, zorgt ervoor dat er voldoende afwisseling is en je er niet snel op uitgekeken raakt.

Zumba is eigenlijk bij toeval ontwikkeld door de bekende danser en choreograaf Alberto Beto Perez. Deze aerobics instructeur zag zich een keer gedwongen om zijn eigen muziek te gebruiken in één van zijn lessen, omdat hij de reguliere muziek vergeten was. Zijn eigen muziek bestond uit salsa, merengue en andere latin muziek, en dit sloeg zo aan, dat er een nieuwe sport, Zumba, was geboren. En met succes, want dit is wereldwijd één van de meest populaire sporten, beoefend door vele miljoenen mensen over de hele wereld.

Een dagje zumba les bestaat uit

Een Zumba les is over het algemeen opgebouwd volgens dezelfde logische stappen, namelijk eerst een warming up, vervolgens een lekkere, intensieve Zumba sessie en eindigend met een cooling down. Natuurlijk zijn er verschillende oefeningen voor alle drie de onderdelen, zodat het niet elke les exact hetzelfde is. Afwisseling houdt het leuk en uitdagend. Ook gebruiken we leuke, opzwepende muziek en laten daar ook zeker de hits van nu in terugkomen.

Toffe zumba warm-up

Elke les begint met een toffe Zumba warming up. De heerlijke latin muziek begint meteen, en je gaat jezelf al lekker opwarmen met een aantal basispassen uit de verschillende dansstijlen. Rustig aan beginnen met de pasjes, wat armbewegingen erbij en opbouwen maar. Langzaam maar zeker gaat het tempo omhoog, zodat je goed warm wordt.

Gezellige Zumba sessie

Als je goed opgewarmd bent, dan gaan de echte oefeningen van start. Een meer intensieve work-out begint, met wat meer complexere choreografieën, beginnend met de basispassen, maar met een logische opbouw naar wat meer gevarieerde danspassen. En er komen oefeningen voorbij vanuit de verschillende dansstijlen. Hierbij staan nog steeds het dansplezier en het lekker intensief bewegen centraal.

Ontspannende cooling down

De laatste minuten van de les zorgen voor een prettige afronding van de Zumba work-out. Je hebt heerlijk gedanst, en nu is het belangrijk om je spieren even goed te rekken en strekken. Met een aantal rustige, gecontroleerde oefeningen, of rustgevende muziek, kom je weer helemaal tot rust. Dan kan je, een beetje afgekoeld, de sessie verlaten en met een goed gevoel naar huis, of nog even blijven hangen voor een drankje met je lesgenoten.